Kwakerpad  Gemeubileerd  Appartement

Algemeen

 • In het centrum van Terheijden, een sfeervol Brabants dorp met 6.000 inwoners tussen Breda en Nationaal Park De Biesbosch, bieden wij onze gasten een tijdelijke woonruimte om te ontspannen en te genieten.

 • Het Kwakerpad Gemeubileerd Appartement garandeert een maximum aan privacy. Als huurder heb je een eigen entree en 'woon' je alleen, of alleen met jouw gezelschap in de zelfstandige unit, een instapklaar woonverblijf.

 • De 2 toegangsdeuren kun je zelf afsluiten. Je beschikt over voorzieningen die alleen door jou/jullie gebruikt worden.

 • Er is gratis wifi. 

 • De woonruimte van het appartement heeft een oppervlakte van ruim 100 m². Slaapruimte en douche/wasruimte bevinden zich op de eerste etage.  

 • Maaltijden bereiden is prima mogelijk in de eenvoudige maar doeltreffende kitchenette. 

 • Een heerlijk plekje in onze rustige tuin op het zuiden wacht op je!

 • De accommodatie is helaas niet geschikt voor rolstoelers.

Foto's Kwakerpad Gemeubileerd Appartement

Klik op de knop hiernaast en bekijk op je gemak de uitgebreide serie opnames van het interieur van ons appartement, de tijdelijke woonruimte!

Indeling van het appartement:

 • Op de 1e verdieping: de zitkamer, de slaapkamer, de huiskamer, de douche en wasruimte, een extra slaapkamer

 • Op de begane grond: de hal met trap en toilet, de ontbijtruimte met pantry, de groeps/expositieruimte (buiten gebruik tijdens verblijf van gasten)

Over ons gastenverblijf

De naam Kwakerpad is natuurlijk niet zo maar toevallig ontstaan. Het gebouw met het gastenverblijf is in de dertiger jaren van de vorige eeuw gebouwd in de kern van het toenmalige dorp Terheijden. Het ligt pal tegen een wat lager gelegen moerassig gebied aan waar door kikkers flink wat "afgekwaakt" werd..... Hierdoor ontstond de naam Kakenaat.

Toen er op dit stukje van Terheijden ook nog een aantal noodwoningen verrezen, kreeg het steegje de naam ''t Kaokenodje". Dit werd uiteindelijk in 'net' Nederlands verbasterd tot Kwakerpad, tot op heden ons adres.

Aanvankelijk stond hier aan het Kaokenodje een bedrijfsloods. Het was een bedrijfsruimte voor algemene bouwwerken zoals metselen, houtbewerking. De loods was goed hoog zodat er met lange boomstammen, planken en balken gewerkt kon worden. Later, in de 50-er jaren van de  vorige eeuw, werd nog een werkplaats tegen het gebouw gezet. Met de uitbreiding kwamen er schilderwerkzaamheden bij. Het schildersbedrijf groeide uit zijn jasje en verhuisde naar het industrieterrein. De oude werkplaatsen werden omgebouwd naar kantoor- en woonruimtes.

Een deel van deze kantoor- en woonruimtes hebben wij omgebouwd tot een volwaardig Gemeubileerd Appartement waarbij de originele dakspanten uit vroeger tijd zijn behouden. Hierdoor is de doorgang naar de zit- en slaapkamer laag, even bukken dus!

Over Marij en Joek

Marij en Joek zijn de eigenaren. Zij vinden het erg leuk hun gasten te ontvangen en hen een genoeglijk en rustig verblijf te bieden in hun fraaie woning. Marij en Joek zijn erg trots op het Brabantse Landschap en vertellen u graag over de vele fiets- en wandelmogelijkheden en over de prachtige Nassau-stad Breda. De binnenstad van Breda ligt op fietsafstand, 7 km of 25 minuten, zodat je snel in het centrum van Breda bent. Per auto zijn Dordrecht, Rotterdam en Antwerpen eenvoudig te bereiken. Nationaal Park De Biesbosch ligt op 12 km en het ritje naar de Efteling is 27 km. 

En kom je terug van een heerlijke dag ontspanning dan is er in Terheijden een uitgebreide keuze aan restaurants waar heerlijk eenvoudig tot eerlijk culinair gedineerd kan worden.​

 

E-mail

 

Adres:

Kwakerpad 7

4844 RP  Terheijden

Noord-Brabant - Nederland

Bel voor info of boekingen

0031 6 4898 2963

 • Facebook Long Shadow
 • Google+ Long Shadow
 • Flickr Long Shadow

©2023 by Ocean View. Proudly created with Wix.com